Škola cirkusa

Za decu i mlade do 17 godina: radionice, promocija savremenog cirkusa kao umetničke forme, implementaciji cirkusa u obrazovni sistem, socijalni i društveni cirkus.

Zašto izabrati školu cirkusa?

 

Cirkus je mesto za pravilan psiho – fizički razvoj rasterećen takmičarskog duha. Omogućava zdravo i aktivno druženje i pomoć gde deca mogu da pokažu i razviju svoje talente, da sprovode svoje ideje kroz aktivno učešće u kreiranju predstava, izradi kostima, rekvizita i scenografije. Cirkus podstiče kreativnost, maštu, i pruža utočište slobodnom iznošenju ideja i njihovom sprovođenju.

O Školi Cirkusa

 

Škola cirkusa Novi Sad nastala je 2017. godine kao zajednički projekat udruženja Kreativni pogon i Centra za razvoj cirkuske umetnosti Ludifiko, koji se već dugi niz godina udarnički zalažu za razvoj i priznavanje umetničkih, pedagoških , edukativnih, kao i društvenih vrednosti cirkusa u Srbiji.

Čitaj dalje

Nakon igranja u nekoliko srednjih škola u Novom Sadu predstava je imala priliku da poseti i region jugozapadne Srbije i poseti  Tutin, Priboj, Novu Varoš, Sjenicu i Novi Pazar. Na kraju turneje imali smo i jedno izvođenje u kulturnoj stanici Svilara. Ovaj projekat podržala je ambasada Velike Britanije  i misija OEBS-a.

 

Raspored časova za Cirkoneo školu cirkusa

VREME PONEDELJAK UTORAK SREDA ČETVRTAK
17-17:45 Predškolci
18-19:15 Deca do 9 godina
19:30-20:45 9 godina i stariji

Posetite našu Facebook stranicu

Šta sve radimo u školi cirkusa:

 

Igramo se: Kroz razne igre zagrevamo telo i um, pripremamo se za srednji deo časa u kom vežbamo osnove veština cirkusa:

Žongliramo: Koristići loptice, marame, pera, poi, kineske tanjire, „cvetne štapiće“, obručeve, vijače, razne žonglerske rekvizite i sve šta nam je interesantno.

Balansiramo: Tehnike hoda po žici, na balans kugli, rola-boli, štulama, monociklu.

Akrobatika: Parterna gimastika, bazične vežbe oblikovanja kroz igru, kotrljanja, prevrtanja, premeti, stojevi na rukama.

Vazdušne akrobacije : Akrobacije na svili i trapezu, ringu, konopcu.

Prisustvo na sceni: Vežbe fizičkog teatra, plesa, glumačke tehnike, improvizacije, neverbalne komunikacije.

Cirkus je idealno mesto za Vašu decu

 

Sve navedene discipline namenjene su pravilnom razvoju vaše dece: kako telesnom tako i mentalnom.

Deca izgrađuju samopouzdanje i uče da uvažavaju jedni druge, da grade zdrave odnose u grupi i da ih kroz zabavu i igru ostvaruju. Osim savladavanja i uvežbavanja cirkuskih veština, deca na časovima aktivno učestvuju u stvaranju predstave koju će izvoditi na javnim nastupima. Svako učestvuje u svakom segmentu procesa stvaranja; od izbora teme, muzike do postavljanja scenografije i kreiranja kostima.