Kreativni Pogon

O nama

Nakon višegodišnjeg neformalnog delovanja, zvanično smo osnovani septembra 2010. Kreativni pogon je udruženje građana koje se bavi kulturom, inkluzijom i obrazovanjem.

Tragajući za alatom kojim bi smo sprovodili naše ciljeve došli smo do cirkusa  kojim se i danas intenzivno bavimo. Svojim radom promovišemo umetničke, socijalne i pedagoške vrednosti cirkusa.

Filozofija cirkusa, koja sve stavlja u krug, gde je svako podjednako važan i svakome pruža priliku da, u skladu sa svim mogućnostima doprinese kreativnom stvaranju, potpuno se uklapa u naše cljeve i način rada.

  1. zajedno sa uduženjem Ludifico osnovali smo u prvu školu cikusa Cirkoneo.

Do sada smo  ostvarili saradnju sa mnogim institucijama, festivalima, udruženjima, klubovima, neformanlim grupama i pojedincima u Srbiji i inostranstvu.

Misija

Promovisanje savremenog teatra i savremenog cirkusa kao umetničke, angažovane forme. Edukacija budućih artista, pedagoga, publike i institucija o važnosti savremenog cirkusa.

Vizija

Škole cirkusa sa obrazovanim i stručnim kadrom u prostoru koji odgovara svetskim standardima. Cirkus kao izborni predmet u osnovnim i srednjim školama. Zvanično priznavanje savremenog cirkusa kao umetnosti i cirkuskih artista kao slobodnh umetnika.

Korisni linkovi